• Productie in Nederland
  • Persoonlijke service
  • Montage mogelijk
Hulp of advies nodig? Laat hier je nummer achter of stuur een e-mail

Vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf met drukwerk

Bezig met laden ...
Vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf met drukwerk

Als kleine ondernemer is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Een effectieve manier om dit te doen, is door middel van drukwerk. Door gebruik te maken van drukwerk kun je niet alleen je bedrijf promoten, maar ook de naamsbekendheid vergroten. In dit artikel delen we een aantal handige tips om het meeste uit je drukwerk te halen en de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten.

Kies voor herkenbare kleuren en logo's
Een herkenbare huisstijl is essentieel voor het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf. Zorg er dus voor dat je drukwerk dezelfde kleuren en logo's bevat als je andere marketingmaterialen. Dit maakt je bedrijf gemakkelijker herkenbaar voor potentiële klanten.

Maak gebruik van opvallende ontwerpen
Zorg ervoor dat je drukwerk opvalt. Kies voor opvallende ontwerpen en gebruik kleuren die de aandacht trekken. Dit kan bijvoorbeeld door te werken met contrasterende kleuren of door gebruik te maken van opvallende afbeeldingen. Op die manier blijft je bedrijf beter hangen bij potentiële klanten.

Verspreid je drukwerk op strategische locaties
Het verspreiden van je drukwerk is minstens zo belangrijk als het ontwerpen ervan. Zorg ervoor dat je je drukwerk op strategische locaties verspreidt. Denk hierbij aan plekken waar veel mensen komen, zoals beurzen, evenementen en winkelcentra. Maar ook op plekken waar je doelgroep zich bevindt, zoals sportclubs, scholen en buurtcentra.

Gebruik QR-codes
QR-codes zijn een handige manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Door een QR-code toe te voegen aan je drukwerk, kunnen mensen gemakkelijk naar je website of sociale media kanalen navigeren. Zo kunnen ze meer te weten komen over je bedrijf en eventueel contact met je opnemen.

Maak gebruik van social media
Social media is een krachtig middel om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Gebruik je drukwerk dus om je social media kanalen te promoten. Voeg bijvoorbeeld een QR-code toe die naar je Facebook- of Instagram-account leidt. Op die manier vergroot je niet alleen de naamsbekendheid van je bedrijf, maar bouw je ook aan een trouwe online community.

Door deze tips toe te passen kun je het meeste uit je drukwerk halen en de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Zorg er wel voor dat je altijd consistent blijft in je huisstijl en dat je je drukwerk verspreidt op strategische locaties waar je doelgroep zich bevindt.

18 jul. 2023