Reclamespecialisten
specialisten

Gratis reclame maken met sandwichborden?

Het lijkt ondenkbaar, aangezien tegenwoordig overal een prijskaartje aan wordt gehangen. Toch is het binnen een aantal gemeentes in Nederland mogelijk gratis reclame te maken met sandwichborden. Gemeentes hanteren onderling een verschillend reclamebeleid en het kan dus lonen de gemeente te bellen om te vragen welk beleid zij hiervoor hanteren.

Met sandwichborden bedoel ik de reclameborden die aan lantaarnpalen worden bevestigd. Vaak op goede posities waar je veel kijkmomenten van het verkeer hebt.

Er zijn eigenlijk 3 situaties:

  1. Het overgrote deel van gemeentes zegt “nee” en is erg streng op dit gebied. Bij hoge uitzondering kan er reclame worden gemaakt via een aantal mediapalen binnen de gemeente.
  2. Het reclamebeleid is een grijs gebied. Mits aangevraagd kun je als non profit organisatie, goed doel of cultureel evenement gratis gebruik maken van de mediapalen in de gemeente. Je ziet dat bedrijven hier “ handig” op inspelen door hun commerciële uiting toch geplaatst te krijgen.
  3. Het reclamebeleid van de mediapalen in de gemeente zijn vrijgegeven. Dit wordt natuurlijk niet aan de grote klok gehangen, maar als je in een dergelijke gemeente reclame wil maken wel erg interessant. Je betaalt namelijk geen huur van de mediapalen.

Uit onze ervaring is meer dan eens gebleken dat het dus ook vaak gratis kan. Bij de aanvraag voor onze klanten kwam dan naar voren dat er eigenlijk geen concrete regels zijn en dat we gewoon kosteloos een opdracht konden inboeken.

Wil je dus goedkoop of gratis reclame maken? En wie niet eigenlijk! Dan is het zeker zinvol eens contact op te nemen met je gemeente om er achter te komen wat zij voor reclamebeleid voeren.

De borden dien je wel zelf te laten maken en te laten plaatsen. Dit kun je overigens erg goedkoop laten doen bij www.sandwichbordenspecialist.nl Zowel de productie van de borden als de daadwerkelijke plaatsing in heel Nederland. Topkwaliteit reclameboden voor de allerlaagste prijzen.

Reclamespecialisten