Reclamespecialisten
specialisten

Hoe plak ik zelf stickers en plakletters?

Het plakken van stickers en plakletters kun je door de Reclamespecialisten laten doen, maar uiteraard kun je dit ook zelf doen. Lees hieronder hoe je in 9 stappen makkelijk een sticker en plakletter kunt plakken.

Let op: Mocht je buiten willen gaan plakken, zorg dan dat de temperatuur boven de 10 graden is. Maar ook te warm kan zorgen voor een minder eindresultaat. De meest ideale temperatuur ligt tussen de 10 en 22 graden.

STAPPENPLAN STICKERS PLAKKEN:

1. Goed schoonmaken
Zorg altijd voor een schone en vooral vetvrije ondergrond. Maak hiervoor gebruik van bijvoorbeeld glassex of spiritus. Voordat je begint kun je het beste de sticker neerleggen en wrijf de drager nog een keer goed aan, zodat deze goed blijft plakken.

2. Kies de juiste positie
Het beste is om schilderstape te gebruiken om de sticker in de juiste positie te brengen. Mocht je gaan meten, meet dan de sticker en niet de drager.

3. Vastplakken
Als je de positie hebt bepaald, dan plak je over de gehele lengte de sticker aan de bovenkant vast.

4. Stickers eventueel kleiner maken
Mocht je sticker te groot zijn, dan kun je ervoor kiezen de sticker in stukken te knippen. Zorg wel dat je niet in de sticker zelf knipt.

5. Drager verwijderen
Nu kun je voorzichtig de sticker omhoog vouwen en de drager verwijderen.
In sommige gevallen blijven er nog wat stickers zitten. Je kunt dan de drager het beste nog even terugvouwen en wrijf vervolgens de drager nog even goed aan, zodat de sticker op de folie blijft zitten.

6. Terugvouwen
Nu kun je de sticker voorzichtig terugvouwen. Nu dus zonder drager. Het is nog niet de bedoeling dat de ondergrond wordt geraakt.

7. Nu aanbrengen
Nu kun je de sticker aanbrengen op de ondergrond. Hiervoor kun je een spatel of bijvoorbeeld een bankpas gebruiken. Zorg wel dat je boven en in het midden begint en vervolgens de spatel heen en weer te spatelen. Zorg dat je dit stevig doet, zodat de sticker er strak op komt en geen vouwen heeft. Eventueel kun je zeepsop gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je de sticker nog kunt corrigeren.

8. Applicatiefolie verwijderen
Nu ben je klaar om de applicatiefolie te verwijderen met daarbij de schilderstape. Begin links onderaan en ga schuin naar boven. Dit voorkomt dat stickers loslaten. Mocht je een sticker meetrekken, voorzichtig de folie terugvouwen en nog een keer goed inwrijven.

9. Gereed en afwerken
De sticker is nu goed op de ondergrond aangebracht. Nu kun je eventueel gaan afwerken. Mocht je nog wat luchtbellen hebben, dan kun je die met een naald inprikken en de sticker aanwrijven.

Een voorbeeld van een plakletter, welke door de Reclamespecialisten is geplakt:

Plakletter

Reclamespecialisten